Nyílászárók, melyek nálunk is megtalálhatók

REKORD Nyílászáró Dél Kft.

A Rekord Nyílászáró Dél Kft. fő profilja az építőiparban egyre nagyobb elismerést kiváltó műanyag nyílászárók gyártása. Gyáruk egy modern technikával felszerelt üzemegységgel rendelkezik, mely lehetőséget biztosít az egész ország rugalmas és magas szintű ellátására.

Termékeivel olyan megoldásokat kínál, melyek a legjobb fejlesztési irányzatoknak felel meg Európa-szerte. Sikeres termékcsaládját, a precíz gyártástechnológiát, a legkorszerűbb számítógépes vezérlésű gépek és munkatársai felkészültsége biztosítja. A legkiválóbb minőséget a lelkiismeretes és pontos munkának és a folyamatos teszteléseknek és fejlesztéseknek köszönheti. Az igényességet nem csak termékei gyártásakor, de teljes körű szolgáltatása esetén is a legfontosabb feladatának tartja. A REKORD Kft. a nyílászárókat úgy alakította ki, hogy minden tekintetben megfeleljenek a kor elvárásainak: termékeiben egyaránt ötvöződik az innováció, funkcionalitás, az energia-megtakarításhoz szükséges forradalmi megoldások, illetve az elegáns megjelenés. A formák és stílusok sokféleségének köszönhetően a kreatív elképzeléseknek semmi sem szab határt, legyen szó akár három-vagy négyszög, trapéz, kerek vagy íves nyílászárókról, egyedi toló vagy harmonika ajtókról. A letisztult forma, a hófehér keret vagy a gazdag színskála segítik vásárlóinak a tökéletes ablakok megkomponálásában.

Rekord Műanyag Nyílászáró család tagjai:

  • Rekord Star (5 kamrás szögletes szárny) 73 mm.
  • Rekord TopStar (7 kamrás tok, 5 kamrás szögletes vagy 6 kamrás íves szárnyprofil)
  • Rekord Nyílászáró Royal kivitelben (5 kamrás tok és 6 kamrás szárny)

 

Minden Rekord nyílászáró GU vasalattal készül. Az üvegezéssel szemben mindennemű igényt teljesíteni tud. Ablakaikat, ajtóikat ajánlja mindazon épületeknél, ahol a jó hő- és hangszigetelés mellett a szolid beruházási költség, illetve a karbantartási feladatok minimalizálása is fontos.

 

BOROVI-nyílászáró

 

A Borovi Faipari Zrt. családi vállalkozásként alakult 1990-ben Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén, Szolnokon. Azóta folyamatosan fejlődik, átalakul, alkalmazkodva a mindenkori kereslethez. Telephelye modern, rendezett, korszerű gyártósorral és kiváló szakember gárdával rendelkezik.

 

A Borovi Zrt. álma az, hogy szép és modern belsőtéri ajtóival hozzájáruljon az emberek otthonának szebbé és kellemesebbé tételéhez, mely a hétköznapokat is szebbé teszi. Üzleti elképzelése pedig az, hogy a modern stílusú, kiváló minőségű belsőtéri ajtóikat olyan alacsony áron kínálja, hogy a legtöbb ember számára elérhető legyen.

 

Belsőtéri ajtajai választéka a letisztult formákra, a könnyű beszerelhetőségre és karbantartásra, valamint az alacsony árakra összpontosít. Választékában megtalálja a dekorfóliás, a CPL fóliás és a festett MDF ajtókat is. Jó, ha a szép lakásbelsőhöz hozzájárul a szép belsőtéri ajtó – a háttérbe szorulva illeszkedik a kellemes környezethez.

 

A Borovi Zrt. kizárólag olyan belsőtéri ajtókat kínál Önnek, melynek minősége, tetszetőssége, műszaki tartalma emeli a lakás komfortját, javítja az életminőséget.

 

DELTA

 

A Delta Kft. büszke arra, hogy az 1989-ben induló kis építőipari vállalkozásból mára Magyarország meghatározó nyílászáró gyártójává nőtte ki magát. Az eltelt 31 év alatt sokat változott a piacgazdaság, mely értelemszerű kihatással van az építkezési hajlandóságra, az építőipari szereplőkre is. A folyamatos fejlődés magával hozta, hogy furnérajtó helyett festett fenyőt keresnek beltéri használatra, valamint a lambéria bejárati ajtót felváltották a festett, hőszigetelt, 5 ponton záródó külső ajtók. Az idejétmúlt egyrétegű üvegezésből, immár három rétegű hőszigetelt üveggel szerelt 8 légkamrás műanyag ablakok díszítik az otthonokat. De hogyan is jutottak el idáig?

Ki emlékszik már a „kalákában építkezünk” metódusra, amely évtizedekig jellemezte életünket, és utcák, városrészek gomba módra nőttek ki így hazánkban. Ez már a múlté. Mostanra szabályozások sorát kell betartani, és csak akkor vehetjük birtokunkba ingatlanunkat, ha szakemberek hagyták jóvá az elvégzett feladatokat. Vállalati beruházók irodaházakat, bevásárlóközpontokat húztak fel, a lakosság pedig olyan fogalmakkal ismerkedett meg, mint a SZOCPOL, a deviza hitel. Ezekre a változásokra gyorsan kellett reagálni, hogy vásárlóik elégedettek legyenek, és továbbra is őket válasszák. Elértük, hogy barkácsáruházunk polcairól az építkezni, felújítani vágyók többnyire a Delta Kft. nyílászáróit teszik kosarukba, építik be otthonukba.

2020-ra 5 telephelyen 3 féle alapanyagból gyárt nyílászárót automata gépekkel. Folyamatos fejlődésének köszönhető, hogy napi kapacitása 1500 szerkezet (ajtó, ablak) felett van, ami a kezdetekhez képest 2000%-os növekedés. Folyamatosan szállít nemzetközi piacra széria, és egyedi igények alapján készült ajtót, ablakot. Célja továbbra is a fejlődés, változás, és  hogy fejlesztésekkel a piac előtt járva hatással legyen a keresletre.

Folyamatosan fejleszti a gyártósorát, és az értékesítési modellét is, mert számára a vásárlói elégedettsége a legfontosabb.

Kívánjuk, hogy legyen az Ön otthonában is Delta nyílászáró, hogy részese legyen annak az örömnek, amit a magyar lakosság nagy részének adhat immár 31 éve.

 

Arnyhouse Bt.

 

Az Arnyhouse kis családi vállalkozása 29 éve foglalkozik az árnyékolástechnika minden területével, legyen az redőnyök, szúnyogháló, roletta vagy egyéb árnyékolástechnikai eszközök gyártása, készítése, beszerzése, kivitelezése, helyszíni szerelése, javítása. 1987-től egyéni vállalkozóként, majd az egyre nagyobb kereslet és megnövekedett megrendelések okán 2008-tól Bt.-ként folytatta a tevékenységét az elmúlt több mint negyed évszázad során megszerzett tapasztalatával.

Vállalkozásának fő tevékenysége a kül- és beltéri árnyékolási rendszerek (redőny, szúnyogháló, roletta, zsalúzia, napellenző, reluxa, szalagfüggöny, sávroló, ablakpárkány) gyártása, teljes körű kivitelezése, telepítése és javítása.

Termékeik akár előzetes helyszíni felmérés alapján is előre egyeztetett időpont és egyéni méretek alapján kerülnek legyártásra.

Alapanyagai és beszállítói termékei kiváló minőségűek (R-M Logisztika Kft., Antal és Antal Kft., Somfy, Royaflex, Smart-home, Roll-lamell, Portos, Atenad), amely garantálja a szabványok szerinti minőséget (TÜV ISO 9001 szabvány szerint) és a tartósságot.

Az árnyékolástechnika üzletága rohamosan fejlődik, ezért mind az új technikák kivitelezésével (motoros redőny), mind pedig az egyéni igények kivitelezésében is áll kedves vevői rendelkezésére. Fejlesztései során is elsődlegesen a megrendelők igényeit és elvárásait tartja szeme előtt.

 

Finesa Kft.

 

A cég 2005 óta meghatározó szerepet tölt be a magyarországi nyílászáró kiegészítők piacán. Jelenleg külső-belső ablakpárkányok-könyöklők, takarólécek, szendvicspanelek és GAVA díszpanelek széles választékát kínálja viszonteladó partnereinek, minőségi termékekkel és pontos precíz logisztikával. Megalakulása óta több ezer kilométernyi párkányt értékesített, ezzel az eredménnyel már az elsők közé nötte ki magát.

Hatalmas raktárkészlettel rendelkezik, így lehetővé válik ügyfeli számára a rendkívül gyors kiszolgálás. Számára legfontosabb a minőség, a gyors szállítás és a kedvező ár, de mindenekelőtt a vevői elégedettsége, mert a legjobb ajánló az elégedett vevő.

 

HÖRMANN-nyílászáró

 

Az építőipar piacán a kapuk, ajtók, tokok és meghajtások tekintetében a Hörmann név egyet jelent a minőségi termékekkel. A cég Európában piacvezető pozícióval büszkélkedhet. Mindezt egy családi vállalkozás több évtizednyi folytonos növekedésével érte el, melyet az innováció, a minőség garanciája és a vásárlóközelség jellemez.

 

A Hörmann-csoportot ma a cégalapító August Hörmann unokáinak és dédunokáinak harmadik és negyedik generációja vezeti. A társaságot személyesen Thomas J. Hörmann, Martin J. Hörmann, valamint Christoph Hörmann irányítja.

 

A mai vállalat alapkövét az előző évszázad 50-es éveiben tette le a vállalat egy újszerű garázs-billenőkapu, a Berry-kapu ipari gyártásával. A garázsokhoz, valamint ipari- és kereskedelmi alkalmazásra használható, helytakarékos, függőlegesen nyíló, szekcionált kapuk az 1960-as években jövőbe mutató fejlesztést jelentettek. A termékpaletta azóta folyamatosan bővült. A termékskála a klasszikus kapuk mellett mostanra a gördülő, a toló- és a gyorskapukat, a bejárati és beltéri ajtókat, a tokokat, a kapumeghajtásokat, a tűz- és füstgátló nyílászárókat, a rakodástechnikai rendszereket, valamint az automatikus tolóajtó- és behajtás-ellenőrző rendszereket is magába foglalja.

 

ROLLA

 

A magyar tulajdonban lévő ROLLA cégcsoport több mint 25 éve aktív résztvevője a belföldi nyílászárópiacnak. A tagvállalatok közreműködésével egymásra épülő és egymást kiegészítő komplett termék- és szolgáltatás csomagot kínál partnereinek, a tervezéstől kezdve, az előkészítésen, felmérésen és anyagszállításon át egészen a kivitelezésig.

 

A ROLLA cégcsoport tagjai és tevékenységei:

 

  • NOVOFERM HUNGÁRIA KFT.: a cég a német NOVOFERM csoport széleskörű, minden igényre megoldást kínáló, magas minőségű acél nyílászáróit forgalmazza. Kínálatában megtalálhatók: acéltokok, és acélajtók, tűzgátló- és többcélú ipari ajtók, lakossági billenő és szekcionált garázskapuk, ipari kapuk, redőnykapuk, redőnyrácsok, valamint komplett rakodórendszerek.
  • WESTAG HUNGÁRIA KFT.: a vállalkozás a német Westag&Getalit AG által gyártott beltéri faajtók, valamint hozzájuk tartozó vasalatok, kilincsek, zárak, ajtópántok, ajtócsukók és egyéb kiegészítők értékesítésével foglalkozik. A faajtó családok mind formai megjelenésükben, mind választható színvilágukban maximálisan követik a modern belsőépítészeti trendeket. A standard ajtókon túl a cég kínálatában a speciális igényeket is kielégítő, tűz- illetve füstgátló, hanggátló, biztonsági-bejárati, vizes- és nedvestéri, valamint sugárvédelmi funkciós ajtók is megtalálhatók.

 

A cégcsoport 2012 nyarán költözött új, szigetszentmiklósi telephelyére, ahol egy modern irodaház, egy jól felszerelt gyártócsarnok és egy nemrégiben kialakított magasraktár rendszer biztosít ideális körülményeket az alumínium, acél, fa nyílászárók gyártásához és forgalmazásához.

 

FAKRO- tetőtéri ablak márkák között az automata felülvilágító redőnyök 

 

A FAKRO egy 1991-ben alapított magánvállalat, amelyben számos ország, így Anglia, Ausztria, Hollandia, Írország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Oroszország, Spanyolország állampolgárai is részvényesek. Célja, hogy vevőit olyan termékekkel lássa el, amelyek a tetőtér otthonná alakítása során a legmagasabb szintű igényeit is kielégítik. Kitűzve ezt a célt maga elé egyúttal gondoskodik ügyfelei egészségéről és biztonságáról, valamint a környezet védelméről.

 

A FAKRO gyártók a tetőtéri ablak márkák közül, világszinten jegyzett vállalatai között van, sőt második a tetőablakgyártók globális piacán, ahol több mint 3300 dolgozóval, 200.000 m2 gyártási és irodaterülettel, valamint világszerte 12 gyártóközponttal rendelkezik. A 16 FAKRO vezérképviselet (Magyarország, Anglia, USA, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Németország, Ausztria, Olaszország, Oroszország, Ukrajna, Szlovákia, Kína, Lettország, Csehország, Dánia) tulajdonában 30.000 m2 raktárterület áll, kibővített elosztóhálózattal minden országban, ahol saját, modern kutatás-fejlesztési osztályon (több, mint 100 mérnökkel) tevékenykednek. Mindezek felett pedig számos szabadalom tulajdonosa is.

 

A FAKRO termékek széles skálájának gyártója, melyek lehetővé teszik a tetőtér kényelmes belakását. Ide tartoznak:

  • sokféle szerkezeti megoldású tetőtéri ablaktípus: billenő, felnyíló-billenő, térdfal-ablakok, tetőkibúvók, felülvilágítók,
  • tartozékok: reluxák, redőnyök, sötétítők, belső és külső árnyékoló rolók, távműködtető motorok és rendszerek, füstmentesítő rendszerek,
  • napkollektorok
  • automata felülvilágító redőnyök

 

A FAKRO emellett az összecsukható padlásfeljáró lépcsők világviszonylatban is jelentős gyártója, és az összes lehetséges felhasználási módhoz kínál termékeket.

 

ROTO

 

A Roto egy több mint 85 éves tapasztalattal rendelkező német vállalatcsoport. A Roto Dach- und Solartechnologie GmbH egy független vállalkozás, amely a Roto Frank AG leányvállalataként jött létre. A cég székhelye Bad Mergentheim-ben található.

 

Kis műhelytől a nemzetközi konszernig

1935-ben Wilhelm Frank feltaláló és újító megalapítja feleségével, Elfridével a műhelyét.  A ROTO – ROtation TOtal (Teljes Forgás) név a homlokzati nyílászárokhoz a világon ipari méretekben először gyártott vasalásból származik, ami lehetővé tette a bukó/nyíló nyitásmódokat. Ez a megoldás forradalmasítja a homlokzati ablakok piacát, a Rotot világelsővé téve az ablaktechnika innovációjában.

 

A Roto fejlesztései mérföldkövek az egész ágazat fejlődésében:

1937 – A Lipcsei vásáron a Roto bemutatja az első, összecsukható padláslépcsőt. A megoldást mind a mai napig változatlan formában alkalmazzák a piacon.

1938 – Roto Rekord – két ponton átkapcsolódó vasalat a bukó/nyíló ablakokhoz. A megoldást mind a mai napig változatlan formában alkalmazza a homlokzati ablakok gyártásánál.

1968 – A világ első felnyíló tetőtéri ablaka

1972 – H3 felnyíló ablak (1975 – 81 között)

1974 – Intro technológia a homlokzati nyílászárók cseréjére

1982 – Bad Mergentheim-i gyár alapítása

1983 – A világ első műanyagból készült tetőtéri ablaka

1992 – Az első felnyíló tetőtéri ablak, ahol az összes funkció egyetlen kilinccsel, egyetlen mozdulattal elérhető

1994 – Felnyíló tetőtéri ablak műanyagból gyártása

1995 – Gyár nyitása a lengyelországi Lubartow-ban

1996 – Méretre gyártott tetőtéri ablak bevezetése

1998 – Felső harmadban nyíló ablak – az első tetőablak a piacon, ahol a billenési pont az ablak felső harmadában van elhelyezve

2001-2003 – Fokozottan hőszigetelő felnyíló ablak kifejlesztése

2005 – Elektromos redőny bevezetése

2006 – „Aquaclear” minimális tisztítási igényű kétfunkciós tetőtéri ablak megjelenése

2006 – WRA füstelvezető ablak, RotoTherm redőnyök

2007 – A külső elektromos hővédő roló és a gyárilag előszerelt motoros tetőtéri ablak kifejlesztése

2008 – Az első 2,6 x 1,7 méter méretű “Azuro” panoráma tetőablak a világon

2009 – A passzívház követelménynek megfelelő NE üvegezés bevezetése

 

A legutóbbi évtized fejlesztései

2010 – Új generációs Designo tetőtéri ablakok kifejlesztése

2015 – Felső kilinccsel rendelkező RotoQ sorozat kifejlesztése

2017 – Kutatási és fejlesztési központ nyitása Bad Mergentheim-ben

 

VELUX                                                               

 

A VELUX 75 éve a legelterjedtebb tetőtéri ablak márka Európa-szerte, mert a termékválaszték folyamatosan idomul az építkezők változó igényeihez. Mind újépítésű ház, mind felújítás vagy tetőablakcsere esetén Ön biztos lehet abban, hogy korszerű műszaki színvonalú VELUX tetőablakokat és kiegészítőket kap. Válasszon az Ön igényeinek legmegfelelőbb termékmegoldások közül. Keresse a VELUX tetőablak termékcsaládot üzleteinkben, akik országszerte nagyon kedvező ajánlattal várják.

Picture of Biró Csaba

Biró Csaba

nyílászáró szakértő, nyílászáró üzletág vezető

Húsz éve, hogy megszereztem Faipari Mérnöki diplomámat. Azóta csak nyílászárókkal foglalkozom. Tizenhat évet töltöttem gyártásban különféle pozíciókban: kezeltem fűrészgépeket, gyártottam fa és műanyag ablakokat, dolgoztam mint üzletkötő, majd 13 évet mint kereskedelmi igazgató különböző országos hálózattal rendelkező nyílászáró gyártó üzemekben. Immáron négy éve erősítem az Akker csapatát mint nyílászáró szakértő és üzletágvezető.

Kapcsolat